top of page

טיפולים שונים לבעיית פרוסטטה מוגדלת

בעיות פרוסטטה הן ככל הנראה מהבעיות הנפוצות, מייאשות, ואף מביכות ביותר שגברים, לרוב מעל גיל 50, יכולים לחוות. בעיית פרוסטטה פירושה, למעשה, ערמונית מוגדלת. בלוטת הערמונית, כאשר מתפקדת כראוי, היא בלוטת מין שתפקידה לסייע בייצור הזרע. במקרים רבים אצל גברים, לרוב ככל שמתבגרים ובדרך כלל מעל גיל 50, הערמונית מתחילה לגדול.


בעיה זו מביאה לכך שהצורך במתן שתן אצל גברים הופך לדחוף, והתדירות בה יש לגבר את הצורך לגשת לשירותים היא גבוהה. גברים רבים ברחבי העולם שסובלים מערמונית המוגדלת, נאלצים להסתגל לאיכות חיים ירודה. הלילה הופך למטרד, כאשר קמים לעתים תכופות בשביל לגשת לשירותים, וגם מהלך היום התקין, נפגע בשל בעיות בפרוסטטה.

איך מטפלים?

אם כך, לאחר שיופיעו התסמינים לבעיה, סביר כי אותו אדם הסובל ממנה, ייפגש עם רופא לסדרת בדיקות, על מנת למצוא פתרון ולהקל על המטרד. מן הסתם, הרופא, על פי רמת החומרה של המקרה, ימליץ על מספר טיפולים אפשריים.

במקרים מסוימים, יומלץ לחולה לעבור מעקב בלבד, על מנת לראות לאורך זמן כי הבעיה לא מחמירה. אם העניין אינו מהותי ואיכות החיים לא מגיעה למצב בלתי נסבל, יוכל לבחור החולה בין סוגים שונים של טיפולים תרופתיים. במקרים בהם הבעיה מדירה שינה מעיניו של הלקוח ואין באפשרותו לתפקד כמו שצריך במרבית שעות היממה, עלול הרופא גם להציע ניתוח. הניתוח הוא פולשני ובהחלט לא נעים.

בנוסף לטיפולים הברורים מאליהם, כמו ללכת לרופא ולהשתמש בתרופות אותן הוא יציע, קיימים כיום פתרונות טבעיים לבעיות הפרוסטטה, בדמות תוספי תזונה. כמובן שיש לוודא בדיוק ממה מיוצר אותו תוסף תזונה, מה הוא מכיל, ומהי מידת היעילות שלו.

  • אין לראות במידע זה תחלופה להתייעצות עם רופא*

bottom of page